TARINA

laadukkaista raaka-aineista lähellä sinua

Perniön Liha Oy on yksi Suomen vanhimmista makkaratehtaista. Salossa toimiva perhe-yrityksemme täytti maaliskuussa 2020 yhdeksänkymmentä vuotta. Meille tuotteiden korkea laatu ei ole vain sanahelinää. Teemme mahdollisimman paljon yhteistyötä lähialueen tuottajien kanssa, lisäaineita sen sijaan käytämme mahdollisimman vähän. Perniön Liha ja Helsingin Makkaratehdas on rankattu Suomen 2. parhaaksi makkaratehtaaksi Suomen Paras Makkaratehdas -vertailussa (10 vuoden maratontaulukko, Taloussanomat vuonna 2012).

Päätuotteemme ovet luonnonkuoriin valmistetut erikoismakkarat ja maksamakkarat. Mainitsemisen arvoisia ovat esimerkiksi keskiajan reseptillä luotu Perunamakkara, hirvenlihasta valmistettu Rukiinen Riistaryynäri – ryynimakkara sekä jo 50 vuotta lähes samalla reseptillä valmistettu Yönakki – herkku, jonka Akateeminen Kiuasseura on valinnut kaikkien aikojen parhaaksi luonnonkuorinakiksi.

Vaikka tehtaamme nykyaikainen ja joustava tuotantoprosessi mahdollistaakin riittävän kapasiteetin, on makkaroiden ja lihatuotteiden valmistus meille edelleen melkein kuin käsityötä. Tiloissamme on myös aito, puulla lämmitettävä savusauna, jossa saunapalvikinkkumme kypsyy maineensa veroiseksi.

Vuonna 2008 Perniön Liha osti Helsingin Makkaratehtaan liiketoiminnan. Makkaratehtaan tuotteita yhdistävät korkea laatu ja aidon lihan maku. Tuotteissa ei ole käytetty mekaanisesti erotettua lihaa eikä kamaraa. Kaikki tuotteet ovat laktoosittomia, gluteenittomia ja soijattomia.

Ja koska olemme rehellisiä, voimme myös myöntää: Perniön Liha ja Helsingin Makkaratehdas ovat Suomen lihanjalostusteollisuudessa erittäin pieniä tekijöitä. Mutta juuri sen vuoksi meillä on mahdollisuus valmistaa ja kehittää korkeatasoisia tuotteitamme. Me olemme vapaita massatuotannon logistisista ongelmista. Voimme olla varmoja tuotteidemme laadusta ja erityisesti siitä, että Perniön ja Helsingin tuotteet valmistavat aidot suomalaiset makkarantekijät. Liha-alalla pieni on siis paitsi kaunista, myös maukasta – ellei jopa maukkainta.

Oiva-raportit: Perniön Liha Oy ja Tehtaanmyymälä

SUOMEN 2. PARAS MAKKARATEHDAS
Perniön Liha ja Helsingin Makkaratehdas on rankattu Suomen 2. parhaaksi makkaratehtaaksi Suomen Paras Makkaratehdas -vertailussa (10 vuoden maratontaulukko, Taloussanomat vuonna 2012).
Makkaranvalmistusta 70-luvulta.
Lihanleikkaajat työssään.
On helppoa kehittää tuotteita joihin ihmiset rakastuvat, kun itse rakastaa sitä, mitä tekee.