MAKSAMAKKARAJAUHISPIHVIT ”1947”
Perniön Maksamakkara sopii hyvin jauhelihataikinaan ja pihveiksi! Helppo ja nopea ohje neljälle.
- 400 g jauhelihaa
- 100 g Perniön Maksamakkaraa
- 1 kananmuna
- Loraus kuohukermaa
- 2 rkl paahdettua sipulirouhetta. Tätä käytetään yleensä Hot Dogeihin.
- 1 suolakurkku kuutioituna
- Suolaa, maustepippuria, mustapippuria, timjamia.
- Öljyä ja voita paistamiseen.
- Koristeluun ja lisäkkeeksi: marinoitua punasipulia, kaprista ja puolukkahilloa. Perinteinen perunamuusi kylkeen!
Sekoita maksamakkara hyvin puristellen jauhelihan joukkoon. Lisää loraus kermaa, kananmuna, paahdettu sipuli, mausteet ja suolakurkkukuutiot. Anna taikinan levätä hetki.
Leivo taikinasta pihvejä tai pyöryköitä ja paista pannulla. Jos leivot paksuja pihvejä, niin 10 minuutin jälkikypsennys kuumassa uunissa on tarpeen.